In 1981 zag Moorman Mannen Mode het levenslicht. Vader Jan Moorman zag zijn lang gekoesterde wens in vervulling gaan en startte op het Gelderlandplein een herenmodezaak. De collecties waren indertijd vooral gericht op de Business man die zowel zakelijk als privé zijn garderobe hoogwaardig wil invullen. Veel van deze collecties vindt u vandaag nog terug in het huidige aanbod. Ook de uitgangspunten van toen staan vandaag de dag nog fier overeind.

 

Reeds op jonge leeftijd was de interesse bij Rick Moorman gewekt om in de zaak te gaan, echter de ervaring moest vooral buitenshuis opgedaan worden. Deze zienswijze van vader Jan heeft zoon Rick o.a geleid langs de A-merken Jockey (vertegenwoordiger – verkoopleider) maar ook langs productiebedrijven in diverse landen en eindigde na een jarenlang dienstverband bij de firma Van Gils als verkoopdirecteur.

 

Inmiddels is ook Dennis Moorman, zoon van Rick, werkzaam in de zaak. Na een tijd gewerkt te hebben voor Hugo Boss is ook hij, na de transformatie van het Gelderlandplein en de verbouwing van de winkel, het team komen versterken. 


Jan Moorman (1928-1997)

In 1981 zag vader Jan Moorman zag zijn lang gekoesterde wens in vervulling gaan en startte op het Gelderlandplein een herenmodezaak. De collecties waren vooral gericht op de business man die zowel zakelijk als privé zijn garderobe hoogwaardig wilde invullen. Veel van de collecties en de uitgangspunten van toen vindt u vandaag de dag nog terug. 

Rick Moorman (1962 - heden)

De wieg van Rick Moorman heeft letterlijk in de kleermakerij gestaan op de Oude Binnenweg in Rotterdam. Hij is uiteindelijk opgegroeid in de nabijheid van Amsterdam. De vliegende start in de modebranche bracht Rick via Jockey International, Van Balen Amsterdam, Robey en Van Gils International uiteindelijk tot de modeondernemer die hij nu is. 

Dennis Moorman (1994 - heden)

Al als kleine jongen liep Dennis Moorman rond in de  winkel. Het vak is hem met de paplepel ingegoten. Na het behalen van zijn diploma en een tijd gewerkt te hebben voor diverse andere merken en organisaties, waaronder Hugo Boss, maakt inmiddels ook Dennis met veel enthousiasme en passie deel uit van het team van Rick Moorman House of Men.