Column | Goede voornemens

Wij mensen zijn eigenlijk rare wezens. Zodra de eerste van januari weer in zicht komt, dan leggen we onszelf allerlei verbeterpunten op. Deze goede voornemens zijn dan het projectje voor het nieuwe jaar.

 

De een gaat afvallen, de ander stoppen met roken of drinken en weer een ander neemt zich voor om dit jaar beter zijn best te doen dan het afgelopen jaar. Tevens spreken we onze dromen voor het nieuwe jaar uit, de geheime liefde komt nu echt voor elkaar of bedrijfsmatig ga ik het weer anders aanpakken om succesvol te kunnen zijn.

 

Wat ik echter nergens tegen kom, zijn de goede voornemens om eens wat meer aandacht te besteden aan ons kleedgedrag. En dat mag naar mijn mening in deze rijtjes eigenlijk niet ontbreken.

 

Hieronder geef ik je diverse redenen aan om daar toch maar iets mee te doen;

 

Nadenken over je kledingkeuze gaat je helpen in wat je wilt bereiken, immers de ontvanger van die (on)bewuste kledingkeuze beoordeelt je erop

Beelden zeggen meer dan woorden, dat geldt dus ook voor jouw ‘plaatje’

Wie nadenkt over zijn kledingkeuze straalt meer zelfbewustzijn uit

Een complimentje ontvangen over hoe je eruit ziet, is positief

Een compliment geven aan een ander over het zelfde onderwerp ook!

Er goed uit zien maakt je vrolijk

Kleding uitzoeken is voor velen al een leuk tijdverdrijf

Kledingkeuzes is altijd een goed gespreksonderwerp

Het leukste van dit voornemen is dat je er eigenlijk niet veel voor hoeft te laten en dat is met al die andere voornemens wel het geval. Vaak zie je ook dat mensen afhaken na een aantal weken zichzelf pijnigen om een deel van hun uitgesproken voornemens enigszins te laten slagen.

 

Teleurgesteld zijn over je eigen ‘falen’ in deze voornemens helpen je ook niet om positief te blijven denken en dat is nu juist iets waar we met z’n allen zoveel behoefte aan hebben.

 

Positief zijn in deze wereld is lastig, maar wat voor gevoel gaat het je geven als je eens door je kledingkast heen gaat. De kleding eruit haalt die je al heel lang niet meer gedragen hebt, deze wat moderniseert (dit laatste kan door nieuwe items toe te voegen aan die outfit) om vervolgens stralend de wereld weer in te stappen.

 

Een voornemen wat je eigenlijk het hele jaar kan doen en je steeds weer een push naar voren geeft.

 

Dus kom, pak het op. We zitten pas in de eerste maand van het nieuwe jaar, voeg dit voornemen toe aan je lijstje en ga aan de slag.

 

Je zult zien dat het ook nog eens het leukste voornemen gaat worden.

 

Ik wens je een positief, gelukkig maar vooral een goed gekleed 2013!

 

Rick Moorman