Column | Waar moet de ideale paskamer aan voldoen?

Vanmorgen heb ik het even gehad over een recent onderzoek, waarin blijkt dat tweederde van de mannen hun kleding laat uitzoeken door hun vrouw. En de helft daarvan heeft zelfs letterlijk hulp nodig bij het aankleden. Om eerlijk te zijn, daar schrik ik enorm van. Want zijn wij mannen echt zo hulpbehoevend?

 

In één van de landelijke ochtendbladen stond precies op Internationale Vrouwendag een groot artikel over de paskamer. Een modebedrijf in Bunschoten beweert dat het de beste paskamer van Nederland heeft. Deze paskamer is ruim 8m2 groot en beschikt over een minibar. Prachtig hoor ik je denken, maar als we zo gaan beginnen dan kan je wachten op de volgende ondernemer die een paskamer gaat creëren met daarin een jacuzzi of een complete sauna!

 

Ik ben het wel eens met het feit dat een goede paskamer een belangrijk onderdeel is om tot aankoop te komen van je kledingstuk. Misschien wel het belangrijkste.

 

Maar waar moet een paskamer dan minimaal aan voldoen? In mijn ogen is dat zeker de grootte van de paskamer. Je herkent wel het te kleine pashokje waar als je moet bukken om je schoenen los te maken, je hoofd stoot tegen de deur of het gordijn, om vervolgens te moeten horen van de verkoopmedewerkster aan de andere kant van het gordijn: ‘lukt het?’ Hét moment waarop je denkt; ‘Nee dommie, maar dat wist jij ook van te voren’ en je vol ergernis, je in je broek probeert te wurmen…

 

Nee, een paskamer moet over voldoende ruimte beschikken, zodat ik me meer dan redelijk kan bewegen. Verder wil ik in een paskamer haakjes voor mijn eigen kleding, een stoel, een schoenlepel en vooral goed licht. In veel winkels zie je dat er een spiegel in de paskamer is zodat je geheel zelf kan bepalen of de door jou gepaste outfit goed zit en daar ben ik het nou eigenlijk niet mee eens.

 

Dat er een spiegel in de paskamer aanwezig is, prima, maar deze is dan vooral bedoeld om te kijken voordat je eruit stap of de eerste indruk goed is. Je haar nog redelijk zit en of de lippenstift die je ophad niet achtergebleven is op de zojuist aangetrokken witte blouse. Verder moet je juist uit die paskamer komen om in een grote spiegel, samen met de verkoopmedewerkster te kijken en te beslissen of de maat juist is en vooral of het bij je past. Kan je meteen beoordelen of de verkoopmedewerkster het goed met je voor hebt of er alleen maar staat om te verkopen, ongeacht hoe het zit. Geloof me als ik op straat zo rond me heen kijk dan zie ik heel veel mensen lopen in outfits waarvan ik denk: ‘de verkoper die dat verkocht heeft is een topper.’

 

Maar waar ik nu eigenlijk naar toe wil is dat ik van jou wil weten waaraan de ideale paskamer moet voldoen. Laat het me in een reactie hieronder weten en dan kom ik daar in de uitzending van vrijdag 16 maart aanstaande tussen 09.00 en 10.00 op terug en wellicht bel ik je dan even.

Ik ben benieuwd!

 

Rick Moorman